Un any més l'Ajuntament de Tordera s'ha sumat a aquesta iniciativa difonent informació essencial i organitzant un taller obert a la ciutadania.
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.
Una Setmana Europea per:
• Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus estats membres en aquesta matèria.
• Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.
• Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
• Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).
La 16a edició tindrà lloc del 16 al 24 de novembre de 2024, fent èmfasi en la importància de lluitar contra el malbaratament alimentari. És per això que l'Ajuntament de Tordera, a través de la regidoria d'educació ambiental, amb la col·laboració del Departament d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, t’oferim el taller gratuït: "A la cuina jo no llenço". És impartit pels Espigoladors i se celebrarà a la Biblioteca de Tordera.
Inscripció prèvia aquí. Places limitades!
El malbaratament alimentari és el menjar que es perd o es llença al llarg de tota la cadena alimentària, és a dir, des del camp a les llars. El malbaratament alimentari representa, aproximadament, el 15% de la petjada total dels GEH del sistema alimentari de la UE; és per això que té un paper clau en la consecució dels objectius climàtics.
Amb aquest taller podrem conèixer consells de què podem fer cadascú de nosaltres per reduir aquesta problemàtica des de les nostres cuines i en el nostre dia a dia.
Cal lluitar contra el malbaratament alimentari com una forma de fomentar la sostenibilitat ambiental en totes les etapes de la cadena alimentària.
El malbaratament alimentari sol passar desapercebut, ja que té lloc en cadenes de subministrament interrompudes, sobreproducció i emmagatzematge deficient.
A les llars, el malbaratament es produeix per la mala gestió dels aliments, la confusió amb les dates de caducitat i la publicitat que fomenta el consum excessiu.