Els alumnes de 6è de primària han conegut el cicle integral de l’aigua a Tordera i han comprovat com funciona la planta que permet que l’aigua arribi amb qualitat a totes les cases. 

">

Alumnes de l'Escola Vedruna visiten la planta potabilitzadora d'aigua de Tordera

Última revisió 17-05-2023 12:20
17/05/2023

Els alumnes de 6è de primària han conegut el cicle integral de l’aigua a Tordera i han comprovat com funciona la planta que permet que l’aigua arribi amb qualitat a totes les cases. 

Aqualia ha rebut als alumnes de 6è de primària de l’Escola Vedruna a les instal·lacions de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP) que gestiona al municipi.

Acompanyats pel responsable d’Aqualia a Tordera, Jesús Coma, i la responsable de Qualitat d'aigua de Barcelona i Girona, Rosa Maria Vancells, han pogut conèixer amb detall l'important treball que es realitza per portar l'aigua a totes les llars, gràcies a l'explicació que han rebut sobre el cicle integral de l'aigua, és a dir, on es capta l'aigua, on s'emmagatzema, quin tractament rep, com se'n controla la qualitat i com es distribueix a les cases.

A més, els han explicat que l’aigua que arriba a les seves cases es capta dels pous a prop del riu Tordera i s’envia a la planta potabilitzadora, on passa per tres cicles (oxidació, filtració i desinfecció). Després, un cop garantida la qualitat de l’aigua, aquesta s’acumula al dipòsit per ser distribuïda al municipi.  

Els escolars també han rebut explicacions per part del personal d’Aqualia sobre com poden fer un ús responsable de l'aigua a la seva vida diària, adquirint hàbits molt senzills.

Amb iniciatives com aquesta, adreçades als més joves, l’Ajuntament de Tordera i Aqualia posen de manifest la seva voluntat i el seu compromís per difondre el sentit de responsabilitat que el conjunt de la societat ha de desenvolupar respecte a l'ús de l'aigua.