Tordera estrena una Xarxa de Punts Liles en diferents equipaments municipals

Última revisió 10-06-2024 14:13
11/06/2024

L'Ajuntament de Tordera i la Diputació de Barcelona conjuntament amb "Observatori Noctàmbuls" s'ha posat en marxa aquest nou projecte que té com a objectiu visibilitzar diferents nous punts informatius i de referència per a la ciutadania en prevenció i sensibilització envers les violències masclistes.

Els punts liles són espais destinats a informar, sensibilitzar, prevenir i atendre les violències masclistes així com lluitar contra les actituds i comportaments sexistes que es produeixin en espais i equipaments públics.

Els dos pavellons poliesportius (Parroquial i Països Catalans), el Camp Municipal d'Esports, el Casal de Joves, Ràdio Tordera, CEM Tordera, el CAP Tordera, l'Associació de dones torderenques, l'Esplai de la Gent Gran, Residència de Can Comte, la Biblioteca i el Teatre Clavé compten ja amb un adhesiu identificatiu com a centre de referència. 

La xarxa de prevenció s'acabarà de completar amb una formació  de 2h als empleats i les persones referents habituals dels centres sobre com detectar una situació de violència i quins són els recursos a on les poden derivar.

A més durant el procés d'aplicació de la iniciativa, també s'instal·len punts presencials a diferents esdeveniments. Un equip de prevenció va col·locar una carpa informativa durant el transcurs del Memorial Juan Manuel Rueda i també seran presents al torneig Memorial Josep Barceló.